A család azt hitte egy kutyát nevelnek, de 2 évvel később furcsa dolog derült ki az állatról!

Egy kínai férfi már két éve nevelte ezt a tibeti masztiff kutyát, amikor rájött, hogy milyen állatot is tart.

Tévedni ember dolog, tartja a közmondás, de léteznek olyan orbitális tévedések, melyeken csak csodálkoznak a kívülállók. Így történt egy kínai férfivel is, aki először azt hitte, hogy egy tibeti masztiff kutyát nevel, de csak két év múlva tűnt fel neki, hogy nem is kutyáról van szó.

Su Mou a kínai Yunnan tartományban él. Két évvel ezelőtt épp utazott valahova és az út mentén találkozott egy árussal, akinél kiskutyák voltak. Az egyikük megtetszett neki és magához is vette, de amikor a kutyus egyre nagyobb lett, a gazdi észrevette, hogy valami nincs vele rendben.

Az egykori aranyos kölyökkutya ugyanis egyre jobban kezd hasonlítani egy medvére.

Az állatot elvitte a gazdi egy orvoshoz, ahol kiderült, hogy egy örvös medvéről van szó. Kiderült az is, hogy ez a medvefaj védettnek számít Kína területén és szigorúan tilos az adás-vétele. Még azokat az embereket is megbírságolják, akik ilyen állatot fogadnak be.

Az állatorvos azt is elmondta, hogy az állat normálisan kifejlődött és nincs egészségügyi problémája. Ezek után pedig elszállították őt a Yunnan Wildlife Rescue and Rescue Center nevezetű állatrezervátumba, ahol a többi társával élhet.

Su elmondta, hogy fogalma sem volt arról, hogy két évig egy medvét nevelt.