A gepárd és a kutya kölyökként találkoztak. Két évvel később még mindig egymás mellett vannak!

A San Diegoban található Safari Parknak van két nem mindennapi lakója. Ők Ruxa a gepárd és Raina a kutyus, akik már kölyökkoruk óta a legjobb barátok.

A történetük annyira megható, hogy mindenki szívét felmelegíti! Ruuxa volt az egyetlen kölyök az alomban, de ha a gepárdok csak egy kölyköt hoznak a világra, azt a legtöbb esetben magukra hagyják. Az ösztönük azt súgja nekik, hogy egy kölyök nem élheti túl a vadont, így inkább magukra hagyják.

Az állatkerti dolgozók ekkor léptek közbe és úgy gondoltál, hogy mindenképp kell egy társ a kicsi mellé. Mivel a kis gepárdnak nem volt testvére, ezért egy nyolc hetes kiskutyát választottak ki mellé. Raina és Ruuxa ekkor találkoztak először és azonnal összebarátkoztak. Nem sokkal később a gondozók észrevették, hogy a kis gepárd mellső lábai nem megfelelően fejlődnek, egy rendellenességgel született. Attól féltek, hogy ez akadályozni fogja őt a járásban, ezért végeztek egy korrekciós műtétet.

Raina azonban egy pillanatra sem hagyta magára barátját, végig mellette volt és támogatta őt. Olyan gyengéd volt vele, hogy még a gepárd lábán lévő kötszerhez sem nyúlt.

Az orvosoknak és barátjának köszönhetően Ruuxa teljesen felépült és ma már versenyez a Shiley’s Cheetah Run-ban! A két állat között már inkább testvéri kötelék van, nem barátság.

Egy nagyon különleges kötelék van kettejük között, ami nagyon ritka a mai világban. Íme a videó, amin minden állatbarát meghatódik.